keskiviikko 22. huhtikuuta 2015

Lomaa ja fiilistelyä

Terve!

Nyt tulee tällainen pikainen päivitys, koska me lähdetään huomenna viikonlopuksi Pariisiin ja se tulee mitä luultavimmin viemään koko seuraavan blogikirjoituksen. Oon ihan superintona, lapsuuden haaveet tulee vihdoin toteen, nimittäin perjantai vietetään koko päivä Disneylandissa! Kaikkea muutakin siistiä tiedossa, mutta siitä lisää sit seuraavalla kerralla^^
Toinen siisti juttu on se, että Nea on vihdoin tulossa käymään tänne! Aika siistit vajaa kaksi viikkoa siis edessä, en malta odottaa. Ainut miinus täällä ollessa on ollut se, että tosi monia juttuja joudun tekee ihan keskenäni, ja nyt oon suunnitellu hirveesti kaikkea mitä voidaan tehä Nean kanssa mitä ei yksin viitsi tehdä. Mutta siitäkin lisää sitten reilun viikon päästä (:
Lapset on nyt tosiaan ollut tässä lomalla ja mä oon aika puhki. Celine oli töissä koko viime viikon ja Sebkin jonkin verran, joten olin paljon yksin tyttöjen kanssa. Säätkin huononi viime viikolla keskiviikon jälkeen, joten oltiin paljon sisällä ja tytöillä riitti energiaa. Hengissä selvittiin silti kaikki neljä ja taidan mä olla vielä ihan kivakin lasten mielestä. Faustinen nukuttaminen vie nykyään jo taas vähemmän aikaa ja Lucillekin nukkuu melkein koko yön omassa sängyssään. Loreleï on jostain kehittänyt sellaisen tavan ettei enää usko mua, vaan jos päätös ei miellytä niin kipittää varmistamaan vielä vanhemmilta, että onko tämä sallittua vai ei. Raivostuttavaa, mutta onneksi useimmiten ollaan samaa mieltä asioista Celinen ja Sebin kanssa. Muuten Loreleï on oppinut jo ettei kitiseminen auta ja jopa järjestelee lelut leikkien jälkeen lähes vapaaehtoisesti.
Celine aloitti lomansa maanantaina ja eilen pääsinkin sit pitkästä aikaa lähtemään ulos melkein koko päiväksi ihan keskenäni. Lähdin noin tunnin ajomatkan päässä olevalle linnalle, nimeltään Chateau de Bouthéon. Aivan upea paikka, ei voi muuta sanoa. Vanha linna oli kunnostettu museoksi jossa esiteltiin keskiaikaisia ja sen jälkeisiä elintapoja siinä nimenomaisessa linnassa ja Loiren ympäristössä. Opiskelijana maksoin 6e sisäänpääsystä, lippu sisälsi linnan ja sitä ympäröivän eläinpuiston. Linna oli sisältä kertakaikkiaan hieno, ihan sellainen fiilis kun olisi Keski-ajalla, olin haltioitunut! Linnan alakerrasta löytyi akvaario, joka esitteli Loiren kalastoa. Vesitankit oli upotettu upeasti kallioon ja niitä riitti useamman huoneen verran. Linnaa ympäröivät puisto ja puutarhat olivat todella näkemisenarvoisia, enkä todellakaan voi uskoa että sisään pääsi kuudella eurolla! Näköala tälläkin linnalla oli tottakai henkeäsalpaava, harmi että kamerasta loppui akku ennenkuin ehdin kiipeämään panoraamatorniin tai edes pahemmin kiertää linnaa. Suosittelen kenellä tahansa joka täälläpäin matkustaa käydä tsekkaamassa tuon paikan!

Kello on nyt kun sain kuvat ladattua ja kaiken valmiiksi 22.54. Lähtöön on viis tuntia. Väsyttää niin hulluna etten jaksa raapustaa enää ees kuvatekstejä, mutta unesta ei oo aavistustakaan. Mä lähen Pariisiin!


Rakastan <3







Neljä päivää Pariisissa ja musta tuntuu et mukaan lähtee puolet omaisuudesta... Koska musta tuli tällanen? :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti